Στον νομό Αργολίδας περιόδευσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, όπου συναντήθηκε στην αγορά του Άργους με πολίτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους και επαγγελματίες. Άκουσε τα προβλήματα που τους απασχολούν. Ακρίβεια, υπέρογκοι λογαριασμοί, διάλυση του κοινωνικού κράτους είναι τα ζητήματα που έθιξαν. 

«Αυτός ήταν κάποτε ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Άργους. Τώρα είναι νέκρα» τόνισε ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος. Την ίδια διαπίστωση έκανε κι άλλος επαγγελματίας λέγοντας ότι «η τοπική αγορά έχει φτωχύνει πολύ, ενώ κάποτε ήταν πολύ δυνατή».

Σχολίασε επίσης την τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν και μετά τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, λέγοντας ότι: «Ευνοεί τα μεγαθήρια. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα πολύ προσωπικού, για να δουλεύουμε βάρδιες» με τον κ. Τσίπρα να αναρωτιέται «Κι εσείς πώς θα αντέξετε;» και να σημειώνει «άρα όσοι ψωνίζουν, να πηγαίνουν στα μεγάλα mall, εσείς τέλος». 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή, να συγκεντρώνεται η αγορά σε λίγους και ισχυρούς και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν εργαλεία στήριξης για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

«Το εμπόριο αιμορραγεί, οι λογαριασμοί είναι υπέρογκοι» είπε χαρακτηριστικά στον κ. Τσίπρα άλλη ιδιοκτήτρια καταστήματος και πρόσθεσε ότι «έχει πέσει πολύ η αγοραστική δύναμη του κόσμου. Ο κόσμος αγοράζει πλέον μόνο τα βασικά».

Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης σύντομη συνομιλία με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου, οι οποίοι σημείωσαν ότι «η μικρή επιχειρηματικότητα είναι διαλυμένη». Το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων επισήμαναν στον κ. Τσίπρα φαρμακοποιοί της πόλης, λέγοντας ότι οι μεγάλες ελλείψεις στα περισσότερα φάρμακα συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.

«Οι συνταξιούχοι σε στηρίζουν»

«Οι απόμαχοι της εργασίας σε στηρίζουν» είπε στον κ. Τσίπρα χαμηλοσυνταξιούχος και τόνισε τα προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη, με τον Αλ. Τσίπρα να επισημαίνει την ανάγκη για ένα νέο, ισχυρό, δημόσια σύστημα Υγείας που θα στηρίζει τον πολίτη. «Με κοροϊδεύουν, μου έκοψαν το επίδομα αναπηρίας» ήταν η χαρακτηριστικά αναφορά άλλου πολίτη του Άργους που συνάντησε ο κ. Τσίπρας. «Το κράτος είναι υπό διάλυση. Υγεία, μεταφορές, εγκληματικότητα, όλα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια» τόνισε άλλος συνταξιούχος στον κ. Τσίπρα.

«Δεν βγαίνουμε, μπαίνουμε μέσα, είμαστε μόνοι μας» ανέφερε αγρότης στον κ. Τσίπρα τονίζοντας ότι «η μόνη ελπίδα του αγρότη είσαι εσύ». Δικαιοσύνη, αξιοκρατία, σεβασμό στον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ότι είναι αναγκαία για την χώρα μας άλλη κάτοικος της πόλης.

Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοστάσιο κατασκευής ηλιακών θερμοσιφώνων «Δήμας ΑΕΒΕ». Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με την διοίκηση της επιχείρησης και τους εργαζόμενους, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και είδε από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής. Ο κ. Τσιπρας τόνισε τη σημασία να υπάρχουν υγιείς και εξαγωγικές επιχειρήσεις που προσφέρουν καλούς μισθούς στους εργαζόμενους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι περισσότερες επιτυχημένες επιχειρήσεις έχουν έγνοια για τον εργαζόμενο. Διότι αν ο εργαζόμενος είναι δυσαρεστημένος, η επιχείρηση δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά». 

Η κυβέρνηση ασχολείται με την τοξικότητα γιατί δεν έχει απαντήσεις στα προβλήματα

Μετά την περιοδεία του στην αγορά του Άργουςο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Η κυβέρνηση, οι υπουργοί της και  ο πρωθυπουργός ασχολούνται με την τοξικότητα, τον διχασμό, γιατί δεν έχουν επιχειρήματα, δεν έχουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δεν νοιώθουν τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα στους πολίτες για να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και απαντήσεις  στα μεγάλα τους προβλήματα.

Η ακρίβεια έχει μετατρέψει την καθημερινότητα σε ένα Γολγοθά. Το εισόδημα δεν βγαίνει μετά την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Το αίσθημα ανασφάλειας, αβεβαιότητας κυριαρχεί στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Η πλειοψηφία των πολιτών πια καταλαβαίνει ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο κόμμα αλλά ποια μέρα θα μας ξημερώσει. Θα συνεχίσουμε να βουλιάζουμε ή θα αλλάξουμε; Και η προϋπόθεση της πολιτικής αλλαγής είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση.  Πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση σημαίνει  από την επόμενη μέρα ένα σχέδιο, ώστε να έχουμε αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό κράτος, αποτελεσματικό, δίπλα στον πολίτη. Με ένα νέο ΕΣΥ, με ασφάλεια και προστασία για όλους, Και με περισσότερη δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη παντού.

Αυτό είναι το σύνθημά μας. Αυτό είναι το όραμά μας. Και θα το κάνουμε πράξη με την ψήφο των πολιτών».

πηγή: topontiki.gr

Πηγή: madata.gr