Νεκροτομεία εκτός των νοσοκομείων στήνονται στην Βρετανία λόγω της αύξησης των θανάτων από κορωνοϊό. Ίδια εικόνα και στη Γερμανία, όπου οι αρχές προανήγγειλαν ότι το lockdown θα παραταθεί και μετά τα τέλη Ιανουαρίου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η πανδημία καλπάζει. Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τα νοσοκομεία της Καλιφόρνια.

Νέο αρνητικό ρεκόρ με περισσότερους από 4.300 θανάτους σε μια ημέρα κατέγραψαν χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σε κομητείες της Καλιφόρνια ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό καθε οχτώ λεπτά.

Σταθερά πάνω από τους χίλιους είναι οι θάνατοι από κορωνοϊό που καταγράφονται στη Γερμανία. Τα αποτεφρωτήρια έχουν γεμίσει φέρετρα.

Περισσότερα από 16.000 κρούσματα καταγράφηκαν χθες με τις αρχές να δηλώνουν ότι το lockdown δεν πρόκειται να αρθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ταμπλόιντ Bild, η Άνγκελα Μέρκελ προανήγγειλε συνέχιση των σκληρών μέτρων μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Προσωρινά νεκροτομεία εκτός των νοσοκομείων στήνουν οι βρετανικές αρχές καθώς η εξάπλωση του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στη χώρα αύξησε τον αριθμό των θανάτων. Μόνο χθες καταγράφηκαν περισσότεροι από 1.200 νεκροί, με τον συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας να ξεπερνά τις 80.000. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων μέσα σε ένα χρόνο από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: madata.gr