Σενάρια για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογαν πυροδότησε ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.
Ωχρός και φανερά καταβεβλημένος ο Ταγίπ Ερντογάν ακούει την ερώτηση του δημοσιογράφου. Καταρρέει και οι τηλεθεατές αντιλαμβάνονται ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό από τις αντιδράσεις στο στούντιο.

-Έχετε ανακοινώσει πακέτα (οικονομικής ενίσχυσης). Μπορείτε να μας δώσετε όμως συγκεκριμένα παραδείγματα.

-Ω Θεέ μου…

-Ένα μικρό διάλειμμα…

-Διαφημίσεις…

Μετά από διακοπή 10 λεπτών, η συνέντευξη με τους πέντε δημοσιογράφους συνεχίζεται με τον Ερντογάν να εξηγεί.

-Έχω πολύ βαρύ πρόγραμμα λόγω της προεκλογικής εκστρατείας. Και φαίνεται ότι έπαθα ένα σοβαρό κρυολόγημα στο στομάχι.

-Περαστικά

-Μάλιστα σκέφτηκα να ακυρώσω τη συνέντευξη αλλά δεν ήθελα να γίνει παρανόηση.

Η εκπομπή ολοκληρώθηκε εσπευσμένα μετά από 10 λεπτά και ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε πάλι συγγνώμη από τους τηλεθεατές.

Ακύρωσε όλες τις σημερινές δημόσιες εμφανίσεις

Ακολούθησε το πρωί ανακοίνωση της προεδρίας ότι ακυρώνονται όλες οι σημερινές δημόσιες εμφανίσεις του 69χρονου Ερντογάν.

«Σήμερα, θα ξεκουραστώ στο σπίτι ύστερα από σύσταση των γιατρών μου. Πρώτα ο Θεός, αύριο θα συνεχίσω το πρόγραμμά του».

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν, από τον Κιλιντσάρογλου μέχρι την Ακσενέρ και τον Μπαμπατζάν του ευχήθηκαν περαστικά και ταχεία ανάρρωση με αναρτήσεις στο Twitter. Το θέμα παίζει χαμηλά στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που αποφεύγουν τα σχόλια για την κατάσταση της υγείας του προέδρου.

«Μόλις ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται το σημερινό πρόγραμμα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Όπως γνωρίζετε χθες αισθάνθηκε αδιαθεσία».

Καθώς απομένουν δυόμισι εβδομάδες μέχρι τις κρίσιμες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία , το περιστατικό πυροδότησε νέο όργιο φημών για την υγεία του Ερντογάν.

Επανήλθαν εξάλλου οι φήμες ότι πριν από 12 χρόνια έκανε εγχείρηση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου και ότι έκτοτε υποβάλλεται σε θεραπεία, ενώ αναφέρεται ότι παλαιότερα ο Ερντογάν είχε υποστεί και επιληπτικό επεισόδιο, αν και το περιβάλλον του αποδίδει τη φημολογία σε γκιουλενιστές και άλλους εχθρούς της χώρας.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr