Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε στο Live News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο και δήλωσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί «με ανθρώπους οι οποίοι είναι αναξιόπιστοι», αναφερόμενος και στους Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Είπα θα απολύσω 2.300 υπαλλήλους και έβγαλαν φλύκταινες όλοι. Εγώ θα απολύσω 2.300 υπαλλήλους των Ανεξαρτήτων Αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο «Live News» του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Και εξήγησε: «Γιατί; Το σύνταγμα λέει 5 (ανεξάρτητες αρχές) κι εμείς έχουμε 37. Και ξοδεύουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η «Ελληνική Λύση» θα είναι… πρώτο κόμμα, αφού το ίδιο συνέβη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμη ήταν… «ανύπαρκτος», όπως είπε.

Βέβαιος, λοιπόν – και όχι απλά αισιόδοξος – ότι θα ψηφίσουν το κόμμα του οι Έλληνες στις εκλογές, δεν δίστασε να προσθέσει στις 2.300 απολύσεις… άλλες 40.000 γενικά στο Δημόσιο, υποστηρίζοντας πως «εάν 40.000 άτομα φύγουν από το Δημόσιο, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα».

«Κλέβουν συντάξεις, είναι ψεύτες»
Στην ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου εάν προτίθεται να συνεργαστεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Βελόπουλος ξεκαθάρισε:

«Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με ανθρώπους οι οποίοι είναι αναξιόπιστοι. Και με βάση τα λεγόμενα του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου – εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ έντιμος άνθρωπος – θα τους αποκαλέσω και κλέφτες», δεν δίστασε να πει.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, διαβάζοντας την επιστολή Παπαδόπουλου και σημειώνοντας πως «αν αυτό δεν λέγεται κλοπή των Ελλήνων, τι είναι;», ανέφερε:

«Λέει λοιπόν ο κ. Παπαδόπουλος: ‘τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, κοινό κεφάλαιο, με τι όρους τα δανείστηκε η κυβέρνηση από την Τράπεζα της Ελλάδος;’. Μας λέει δηλαδή εδώ, ότι παίρνουν τα λεφτά των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων που θέλουν να πάρουν σύνταξη, τα δανείζονται και, μάλιστα, λέει το εξής: ‘είναι θεμιτό να δανείζεται η κυβέρνηση τις εισφορές των ασφαλισμένων με συμφωνίες υπεραγοράς repos – έγκλημα, υφηλού ρίσκου – για την ταμειακή διευκόλυνση και λογιστική μείωση του δημοσίου χρέους;».

Σημειώνοντας πως τα λεγόμενα Παπαδόπουλου δεν διαψεύστηκαν από κανέναν, τόνισε πως οι κυβερνώντε «κλέβουν συντάξεις».

«Με ψέματα κοροϊδεύουν τον κόσμο»
Στη συνέχεια, ο κ. Βελόπουλος μίλησε για τα προγράμματα των υπολοίπων κομμάτων, υποστηρίζοντας πως λένε ψέματα – σε αντίθεση με το δικό του, υποθέτουμε…

«Με ψέματά κοροϊδεύουν τον κόσμο. Βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει για αύξηση μισθών και έρχεται ο κ. Στουρνάρας και λέει πως τότε θα ανέβουν τα επιτόκια. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι υπερφολόγηση. Εγώ προτείνω 15% οριζόντιος φόρος σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες. Τι καλύτερο για να πατάξεις την φοροδιαφυγή; Το έκανε η Ρουμανία και μας προσπέρασε στο ΑΕΠ».

«Πιστεύω ότι θα γίνουμε πρώτο κόμμα»
«Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανύπαρκτος ήταν, αλλά έγινε πρώτο κόμμα. Πιστεύω στον ελληνικό λαό και πιστεύω πως θα μας ψηφίσει», δήλωσε με περίσσεια αυτοπεποίθηση ο κ. Βελόπουλος.

Και προσέθεσε πως «εμείς μπορεί να μπορούμε να πάμε σε ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά ο απλός πολίτης δεν μπορεί. Η κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας είναι τραγική». 

«Το νομικό πλαίσιο εξυπηρετεί τους πλούσιους με το ταμείο ανάκαμψης»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος έδειξε φωτογραφίες με νοσοκομεία με ράντσα και με νεκρούς στους διάδρομους.

«Δεν το διόρθωσαν τόσα χρόνια, πώς θα το διορθώσουν τώρα; Το νομικό πλαίσιο εξυπηρετεί τους πλούσιους με το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν μπορείς να λες πως η οικονομία πάει καλά.  Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορείς να το δίνεις σε ανεμογεννήτρια, αλλά σε παραγωγική επιχείρηση», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» μίλησε για την κοστολόγηση του προγράμματός του, λέγοντας πως θα το πάνε για κοστολόγηση το πρωί.

«Θα το πάμε αύριο το πρωί το πρόγραμμα. Η ΝΔ έχει 20 σελίδες πρόγραμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ 30, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Είχα πει για την οικονομική κρίση στα άλλα κόμματα και οι άλλοι γελούσαν.

«Πρέπει να έχεις plan b για το εάν καταρρεύσει το νόμισμα»
Τέλος, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε πως κάθε χώρα θα πρέπει να έχει plan b, σε περίπτωση που καταρρεύσει το νόμισμα

«Εγώ είπα διαγραφή χρεών και ενοχλήθηκαν. Θεωρώ άδικο που έκανε κούρεμα 6% σε ολιγάρχες και να μην κάνουν σε ανθρώπους που χρωστάνε πολλά για ένα δάνειο. Εάν 40.000 άτομα φύγουν από το Δημόσιο, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Έτσι, έκανε και η Ισπανία», σημείωσε, προσθέτοντας στις 2.300 απολύσεις που σχεδιάζει… άλλες 40.000.

«Κάθε σοβαρό κράτος έχει plan b αν καταρρεύσει το νόμισμα. Μπορεί να πεινάσουμε πραγματικά, εάν μεταβούμε απλώς στη δραχμή. Πρέπει να παράγεις πλούτο», σημείωσε επίσης, ενώ τόνισε πως ο ίδιος, «λόγω ήθους», δεν έχει επιτεθεί, ούτε έχει βρίσει κάποιον πολιτικό  αντίπαλο.

Πηγή: madata.gr