Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε «έκτακτη» συνέντευξη πριν τρεις μέρες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου έχοντας 3 βασικούς στόχους.

Να προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις στο δημοσίευμα του Documento για τη νέα λίστα παρακολουθήσεων βγάζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών, να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να ξεκαθαρίσει πως δε θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. 

«Προσωπικά δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές οι οποίοι ακριβώς αυτό θέλουν να επιδιώξουν», δήλωσε με τρεμάμενη φωνή ο πρωθυπουργός στον Νίκο Χατζηνικολάου προσπαθώντας να βάλει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Μόνο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση φαίνεται πως δεν απευθυνόταν στους πολιτικούς του αντιπάλους, ούτε βέβαια στον ελληνικό λαό.

 Το «μήνυμα» είχε στόχο το εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος καθώς όπως αναφέρει η Καθημερινή, η αποκάλυψη του Documento γύρω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων προκάλεσε πανικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε σοβαρές πιέσεις για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, μόνο που οι πιέσεις αυτές δεν ήταν από «επαγγελματίες εκβιαστές» αλλά από συνεργάτες του και στελέχη του Μαξίμου. Δίνοντας το παρασκήνιο αυτού του κυβερνητικού επεισοδίου, η Καθημερινή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα σενάρια περί εκλογών διέψευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορηματικά.. στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Υπήρχε ωστόσο παρασκήνιο εντός του Μαξίμου, που προηγήθηκε.

Από την ώρα που έγινε γνωστό το δημοσίευμα του Documento, αρκετά στελέχη του Μαξίμου και συνεργάτες του πρωθυπουργού έθεσαν επί τάπητος την άμεση προσφυγή στις κάλπες, με επίκληση της αφόρητης τοξικότητας της πολιτικής ζωής της χώρας, την οποία είχε επικαλεστεί –θυμίζω– και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το καλοκαίρι.

 
Αυτό που απάντησε άμεσα ο Μητσοτάκης ήταν πως όχι μόνο δεν συζητάει τέτοιο σενάριο, αλλά κάλεσε άπαντες να το ξεκόψουν ως πιθανό ενδεχόμενο».

.koutipandoras

Πηγή: madata.gr