Με τον τίτλο του «ιππότη» τιμήθηκε ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, με το όνομά του να περιλαμβάνεται στη λίστα των 1.100 ατόμων, που λαμβάνουν τίτλους τιμής στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πρώτη που εκδόθηκε από τον βασιλιά Κάρολο Γ΄.

Οι υπηρεσίες του στη μουσική και η φιλανθρωπική του δράση ώθησαν τον βασιλιά Κάρολο να απονείμει τον τιμητικό τίτλο στο ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Queen, που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Οκτώβριο ένα ξεχασμένο από το 1989 τραγούδι τους με τη φωνή του αξέχαστου Φρέντι Μέρκιουρι.

Όπως σχολίασε με χιούμορ, ο Μέι ελπίζει πλέον, να τον ακούν περισσότεροι άνθρωποι, από τη στιγμή που θα αποκαλείται «σερ Μπράιαν».

«Ίσως να με ακούν λίγο περισσότεροι άνθρωποι τώρα, από ό,τι διαφορετικά, ξέρετε, αν είναι ο Σερ Μπράιαν στο τηλέφωνο», τόνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AP ο Μέι, που αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας τον περασμένο Μάιο.

Ο κιθαρίστας των Queen, που έπαιξε το “God Save The Queen” στην οροφή των ανακτόρων του Μπάγκιγχαμ στη διάρκεια του Χρυσού Ιωβηλαίου και εμφανίστηκε ξανά στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ νωρίτερα φέτος, έχει αγωνιστεί εδώ και καιρό κατά του κυνηγιού της αλεπούς και της σφαγής ασβών.

«Ένιωθα για πολύ καιρό ότι είχαμε αυτή την λανθασμένη ιδέα ότι οι άνθρωποι είναι το μόνο σημαντικό είδος στον πλανήτη και δεν νομίζω ότι ένας εξωγήινος επισκέπτης θα το έβλεπε έτσι. Νομίζω ότι κάθε είδος και κάθε άτομο έχει δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή και έναν αξιοπρεπή θάνατο», σχολίασε.

 www.topontiki.gr 

Πηγή: madata.gr