Στον Άρειο Πάγο μετέβη λίγο μετά τις 11:00 ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά από την παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την υπόθεση των υποκλοπών.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση μετά από το εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», σύμφωνα με το οποίο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημόσιου βίου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ντογιάκος στην έγγραφη παραγγελία του επισημαίνει ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.

Παράλληλα, τονίζει πως πρέπει να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει ο δημοσιογράφος ή θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελλομένων.

Εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου για τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ενώ με πρωτοσέλιδο της σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, να διαλευκανθεί ο ρόλος του Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και να μάθει ο κόσμος ποιά είναι τα εμπλεκόμενα συμφέροντα και ποιοι οι μεσάζοντες.
Μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο εκδότης της εφημερίδας Documento, κλήθηκε να καταθέσει και να προσκομίσει τα στοιχεία που διαθέτει σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

«Άπλετο Φως τώρα» ζητά στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως, αντί να δώσει λύσεις το κέντρο, παίζουν κρυφτό τα παράκεντρα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη το απόγευμα, ενώ από την κυβέρνηση τονίζουν πως το δημοσίευμα στο «Documentο» έχει στόχο να πλήξει τη ΝΔ.

«Δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από όλα βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Το καθεστώς Μητσοτάκη θα καταγραφεί ως η πιο χυδαία και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους και όλες για να κλείσουμε τις σημερινές πληγές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το «απόρρητο» επιτρέπει τίποτα να μην μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μετά από τόσους μήνες πού βρίσκεται η δικαστική έρευνα; Ποια πρόσωπα από τα εμπλεκόμενα έχουν κληθεί να καταθέσουν; Δεν νοείται να τελεί η πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου στο έλεος άθλιων πρακτικών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ένα ακόμη δημοσίευμα που επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Καταδεικνύει πέρα από τη σήψη και τη δυσωδία, τι σημαίνει μνημονιακή χρεοδουλοπαροικία», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Η Ελληνική Πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πηγή: madata.gr