«Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης, με ένα εγκληματικό κέντρο για τη Δημοκρατία», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο δημοσιογράφος, έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας στο οποίο παρουσίασε λίστα με δεκάδες πρόσωπα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Μεταξύ αυτών πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Με παρέμβαση Ντογιάκου
Η κλήση στον Κώστα Βεξεβάνη να προσέλθει στον Άρειο Πάγο, έγινε με παρέμβαση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

«Δεν είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να κλείνει το μάτι στο πολιτικό σύστημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης τονίζοντας ότι «καμία εξέταση δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία προσπάθεια έρευνας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης», τόνισε ο κ. Βαξεβάνης.

Επίσης  ζήτησε να συνενωθούν οι πέντε δικογραφίες για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που εκκρεμούν αυτήν την ώρα στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Βαξεβάνης πρόσθεσε ότι υπάρχουν στοιχεία στα οποία θα επανέλθει και πως δεν θέλει να πέσει στην παγίδα και να βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή, όπως είχε συμβεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Έκανε λόγο ακόμα και για ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία θα δημοσιεύσει στην εφημερίδα με μεγάλη προσοχή.

Πηγή: madata.gr