Νέο μήνυμα στη Δύση έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω συνέντευξής του στο Sky News.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραχώρησε συνέντευξη στο Sky News την Τετάρτη (9/3), στην οποία ανέφερε ότι η χώρα του δεν μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας μόνη της σημειώνοντας ότι τα έθνη πρέπει να δράσουν τώρα πριν να είναι «πολύ αργά», ενώ επανέλαβε την έκκλησή του προς τη Δύση να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Για μια ακόμα φορά επέκρινε τις χώρες που είναι αναποφάσιστες στο θέμα του «κλεισίματος» των ουρανών. Ερωτηθείς για τις ανησυχίες της Δύσης σχετικά με το ενδεχόμενο μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που θα κλιμακώσει τη σύγκρουση και θα επιφέρει μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία που θα την επιδεινώσει, είπε: «Χειρότερα για ποιον; Για τις οικογένειές μας; Όχι… Γι’ αυτούς…; Ποιος ξέρει; Κανείς δεν ξέρει. Αλλά ξέρουμε ότι ακριβώς αυτό τώρα είναι πολύ κακό. Και στο μέλλον θα είναι πολύ αργά».

«Πιστέψτε με, αν παραταθεί, θα δείτε… θα κλείσουν τον ουρανό αλλά θα χάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους». Και πρόσθεσε: «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει και μόνο τότε θα δημιουργήσετε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων – αλλά θα είναι πολύ αργά».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «μπορούν να μας καταλάβουν, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να κερδίσουν» και συμπλήρωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν «πάει κατευθείαν στην κόλαση».

Πηγή: madata.gr