Τελικά, πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στον αγώνα της χώρας του εναντίον της ρωσικής επιθετικότητας και επαίνεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και τον γερμανικό λαό για τη στάση τους.

«Πάντα βαθμολογούσα τη Γερμανία πολύ θετικά, επειδή ένοιωθα την υποστήριξη της κοινωνίας από την αρχή. Από την αρχή αυτής της παράνομης κατοχής. Ουσιαστικά, η κοινωνία μας έχει υποστηρίξει ομόφωνα», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF και, μιλώντας για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δήλωσε πεπεισμένος ότι «έχει καλή και τώρα ακόμη καλύτερη γνώση του θέματος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του».

Ο Όλαφ Σολτς «ήταν ειδικός στα οικονομικά, στα τραπεζικά θέματα, στην πολιτική. Ένας πόλεμος όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. 

Στο τέλος ο καγκελάριος διαπίστωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος άλλα λέει και άλλα κάνει, ότι δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί και ότι η Ουκρανία έχει απόλυτο δίκιο. Χτυπούσαμε για καιρό τις γερμανικές πόρτες και τα παράθυρα μέχρι να ακουστούμε», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η σχέση του με τον κ. Σολτς έχει αλλάξει αμοιβαία και ότι θα ήθελε να συνεχιστεί αυτή η θετική τάση.

Πηγή: madata.gr