Η Κρίση της Κυβέρνησης και οι Στρατηγικές Προσαρμογής του Μητσοτάκη
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς φθοράς μετά τις ευρωεκλογές, καθώς οι σοβαρές κοινωνικές προκλήσεις, όπως η ακρίβεια και η αποδόμηση του ΕΣΥ, συνδυάζονται με την εκτενή κοινωνική ανασφάλεια και την έντονη κριτική από αρκετούς γαλάζιους βουλευτές. Η αμφισβήτηση των επιλογών του Μαξίμου, σε συνδυασμό με την αποδομητική στάση πολιτικών όπως οι Καραμανλής και Σαμαράς, δημιουργεί πίεση στην κυβέρνηση.
Αρκετοί αξιωματούχοι προτείνουν στον πρωθυπουργό την ιδέα πρόωρων εκλογών και αλλαγής του εκλογικού νόμου, προτείνοντας να μειωθεί το όριο αυτοδυναμίας στο 35% και να αυξηθεί το ποσοστό εισόδου στη Βουλή στο 5%. Σε ερώτηση του Documentonews, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια, κάνοντας αναφορά στο παρελθόν όπου οι προκάτοχοί του είχαν θωρακιστεί από παρόμοιες φήμες.
Ο Άδωνης Γεωργιάδης πρόσφατα άνοιξε τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, δηλώνοντας ότι πιστεύει στις ισχυρές κυβερνήσεις και δεν έχει καλή εμπειρία από κυβερνήσεις συνεργασίας. Παράλληλα, αρκετά γαλάζια στελέχη αναφέρουν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες συζητήσεις, αφήνοντας έτσι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεδομένων των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων που δείχνουν διαρκή φθορά, σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές εντός του κόμματός του. Επανεξετάζει την “ατζέντα της καθημερινότητας” που παρουσίασε, καθώς δεν φαίνεται να έχει αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σκοπεύει, επίσης, να ολοκληρώσει τη διαδικασία εκλογής νέου προσώπου για την προεδρία της Δημοκρατίας και να προχωρήσει σε αλλαγές ρόλων μέσα στη γαλάζια παράταξη.
Πηγή: documentonews.gr